Bog: En halv parade

Bog om god grundridning til de lette dressurklasser

Lagerstatus: På lager

299,00 DKK
Beskrivelse
Detaljer

Fra bogens bagside:

"At få en hest til at præsentere sig bedst muligt, at få den til at gå for lette hjælpere og demonstrere taktfaste, rummelige gangarter mens den ubesværet viser øvelserne i de lette dressurprogrammer, er ikke helt så let som det lyder.  Alle har vi sparket og slået den ”dumme” hest, der for tiende gang hopper til siden for den farlige ”løvestol”, der står i hjørnet af ride huset. 

Med udgangspunkt i hestens natur og rytterens fysik samt en række enkle metoder, udgør Karina Watson Olsens bog et fantastisk supplement til den egentlige rideundervisning for både nye og rutinerede ryttere.                     


Bogens første del fokuserer på hestens grunduddannelse som er baseret på at få den lydig for hjælperne, løsgjort, ligeudrettet og i balance. Det er afgørende, at grundridningen er på plads før man forsøger at ride et program. Metoderne til at opnå dette og til at rette fejl gennemgås grundigt, og er et afsnit som man som rytter til hver en tid kan referere tilbage til , hvis man støder på problemer i hestens uddannelse.               

I bogens anden del gennemgås alle øvelser i de lette dressurklasser en efter en: Hvordan skal de rides, hvad er vigtigt og hvordan løser man typiske udfordringer?   

Bogens sidste del handler om at ride stævner: Hvad skal ud tænke på før, under og efter stævnet? Hvordan skal du træne og hvordan skal du ride på dagen for at få flest muligt point? Her får du også gode råd om at uddanne unge dressurheste, om at vælge den rigtige hest og om at ride stævner af en af Danmarks allermest vindende unge dressurryttere, Nanna Skodborg Merrald.        

 

"En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser” er den første af en serie af bøger om uddannelse af hest og rytter, skrevet af dressurdommer, rytter og underviser Karina Watson Olsen."