High Energy Fiber Mash

Lækker mash med højt energi-/kalorieindhold. Perfekt til tynde heste eller meget aktive heste som fx top konkurence heste.


Lagerstatus: På lager

593,75 DKK

* Påkrævede felter

Beskrivelse
Detaljer

Beskrivelse

High Energi mashen er særligt udviklet til heste som skal præsterer på højt plan. Den medvirker til en øget arbejdsevne og størrer udholdenhed.

Mashen er desuden med til at styrke hestens tarmflora, fordøjelse og immunsystem. 

High Energi mash har et lavt indhold af sukker og stivelse, som medvirker til et stabiliserede blodsukker og dermed reducerer stress.

Mashen kan også gives som ekstra kalorier til tynde heste - grundet bl.a. det store indhold af olier.

Indholder bl.a:

 • 40,0% Hørfrø
 • 13,5% Protein
 • 15,5% Fedt
 • 27,5% Fermenterbare fibre

 

High Energy Fiber Mash sikrer heste med et krævende program, at de både kan yde og restituere, samtidig med, at de holder muskelmassen smidig og i topform. Langtidsvirkende energikilde, der ikke påvirker blodsukkeret. Styrker din hests tarmflora, fordøjelse og immunsystem.

Sojaskallernes muskelopbyggende proteiner hjælper til at optimere forbrændingen når fedtdepoter forbruges og stimulerer til at muskler bygges op.

  High Energy Fiber Mash indeholder proteiner med balanceret aminosyresammensætning og fermenterbare/fordøjelige fibre fra sojaskaller, roesnitter og citruskvas, samt slimstoffer fra hørfrø og pektin, der virker udrensende af både indre og ydre toxiner/miljøgifte og ligeledes beskytter mavetarmslimhinden.

  Hvad er høj arbejdsintensitet?

  Heste der yder på højt niveau er: diegivende hopper, hingste der bedækker, føl og plage der er i vækst/leger meget, samt top-ydende konkurrenceheste.

  Heste i restitution efter skader har behov for, at der er kontrollerede mængder stivelse i deres afbalancerede foderplan.

  Heste, der har svært ved at holde huld, samt ældre heste, der har mistet muskelmasse og er for tynde, bliver sundere af foder med moderat stivelse, mange kalorier fra gode oliekilder, kvalitetsproteiner og fibre fra hørfrø og sojaskaller.

  Balanceret blodsukker

  Kalorierne kommer primært fra hørfrø og stivelsen er fra majs. Det høje fedtindhold sikrer, at stivelsen ikke giver væsentlige udsving i blodsukkerniveauet.

  Fyldt med energi

  1 kg +Energy Fiber Mash indeholder 155 gram olier, langt overvejende fra hørfrø, og har den optimale balance mellem Omega 3 og 6. Heste har behov, for at få tilført de livsnødvendige fedtsyrer, da kroppen ikke selv danner dem.

  Heste, der yder, har behov for en større mængde olier/fedtsyrer end en normal daglig dosis foreskriver, da de skal have et energioverskud til arbejdet. Den rigtige balance mellem fedtsyrerne regulerer inflammationsprocesser, smertetilstande, immunsystemets afbalancering og bedre stresshåndtering, indlæring og trænbarhed.

  Det optimale for præstationsheste, langdistance-, military- og væddeløbsheste er, at 60-75 % af energibehovet dækkes fra direkte oliekilder som hørfrø og fra fermentering af fibre i stortarmen.

  Når du fodrer med det enkle staldkøkkens vitamin- og mineraltilskud, enten Every Day Happy eller Peak Performance, dækker de begge hestens daglige behov for de nødvendige fedtsyrer. Heste i moderat/krævende arbejde har brug for flere kalorier for, at der er energi nok til arbejdsindsatsen. Det får de med +Energy Fiber Mash.

  Ingen tilsatte vitaminer og mineraler

  High Energy Fiber Mash er uden tilsatte vitaminer og mineraler. I det enkle staldkøkken prioriter vi et let overblik over kilderne til tilførte vitaminer og mineraler. Mange forskellige kilder kan skabe tvivl om, hvorvidt din hest får den korrekte daglige dosis. 

  Mashen medvirker til en sund krop hos din hest. Dette opnåes ved at give hesten den korrekte fiberbalance. Derfor har machen 45,9% fermenterbare fibre, som regulerer tarmens mikroflora. De kilder der indeholder dette er hhv.  sojaskaller, tørrede roesnitter og citruskvas.

  Sojaskallernes muskelopbyggende proteiner hjælper til at optimere forbrændingen når fedtdepoter forbruges og stimulerer til at muskler bygges op.

  Mashen er også ideel at bruge i perioder hvor hesten tarmflora ikke er i optimal balance. Våd affæring kan betyde at hesten ikke indtagr nok fibre. Jo flere fibre, jo mere optimeres tarmens bakterie- og mikroorganismefamiliers livsbetingelser. Jo bedre livsbetingelser, jo sundere og gladere bliver din hest.

  +Fiber Mash anvendes sammen med stråfoder/hø, wrap, græs samt et vitamin og
  mineraltilskud. Heraf anbefales følgende: 

  • Regulator Complete Ever Day Happy 
  • Regulator Complete Peak Performence

  Dosering 50-500g pr. 100 kg hest. +Fiber Mash kan opblødes i vand i forholdet 1:5. Anbefalet doseringsskema kan findes under billeder.

  Regulator Complete har udviklet 2 Fiber Mash, hvor fælles for dem begge er følgende: 

  Begge fiber mash er udviklet med fokus på at forbedre og opretholde en optimal tarmflora hos hesten. De er dermed nøglekomponenter i forhold til hestens kompetente immunforsvar. Inflammation er en af immunforsvarets aktiviteter, som er nødvendig for biologisk oprydning og restitution. Fibrene bidrager til kontrol af inflammationsprocesserne i kroppen, så de er effektive, men også kan falde til ro efter eksempelvis hård træning, skader eller infek- tioner.Overreaktion forårsager symptomer, skavanker og lidelser som EMS, forfangen- hed og vævsskader. 

  Forskning i brugen af forskellige foderkilder har dokumenteret, at de kortkædede fedt- syrer, som tarmens mikroflora nedbryder fibrene til, giver god stabil energi både til tarmen selv, til musklerne og alle organer.  Hestens hjerne og indlæringsevne påvirkes positivt fordi blodsukkeret ikke rutsjer op og ned. Et stabilt blodsukker og insulinspejl samt en god tarmflora, giver en bedre omsætning af energi, når de øvrige elementer, magnesi- um, fosfor, svovl, kobber, zink, selen, jern og molybdæn, også er i balance. Fibre virker som en buffer på mavesyren, det er en god ide at give lidt fibre før træning. De er også temperaturregulerende i både varmt og koldt vejr.

  Mash er derfor god at bruge sammen med en sæk tilskudsfoder fra Regulator Complete. Derved opnår man mere end optimal fodring af sin hest.

  Vi anbefaler også at give 1-2 spiseske salt pr. dag - da hesten ingen  saltdepoter har, men stadig har brug for salt for at opretholde den rigtig balance.

  Bemærk! Denne vare er en afhentningsvare og kan ikke sendes.

  Man kan vælge at afhente varen i butikken i Charlottenlund eller på gården i Fredensborg.